14 juni 2019

Het is natuurlijk heel erg verleidelijk om met je mooiste oorbellen te dragen op die o-zo-leuke bikini en coole zonnebril. Maar wil je dat je sieraden mooi blijven, dan is het niet heel verstandig. Natuurlijk gebruiken we mooie materialen van goede kwaliteit, maar ook die kunnen in de loop der tijd verkleuren. Dit is per persoon verschillend en heeft onder andere te maken met de pH van je huid. 

Natuurlijk kan je oorbellen gewoon lekker dragen in de zon. Zorg er alleen wel voor dat je ze netjes opbergt als je ze niet draagt. Langdurige blootstelling aan fel zonlicht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat parels verbleken en de kleur van je oorbellen verschiet. Leg ze bijvoorbeeld niet op je nachtkastje in de volle zon, maar in een sieradendoosje.

Leg de oorbellen liever niet in een overvol sieradendoosje, maar geef ze een beetje de ruimte. Zo kunnen ze elkaar niet beschadigen.

Sieraden houden niet van nattigheid. Je vakantiefoto’s zijn extra geslaagd met mooie oorbellen in, maar doe ze even uit voordat je kopje onder gaat in het zwembad of de zee. Dit geldt ook voor douchen en saunabezoek.

Let ook even op met het gebruik van sprays. Haarlak, zonnebrand, muggenspray, parfum etc. kunnen allemaal je oorbellen aantasten. Dus eerst goed laten drogen, voordat je ze in doet.

Draag je oorbellen niet tijdens het slapen, sporten, klussen of tuinieren. Het zou zonde zijn als je ze zelf beschadigt.

Veel van onze oorbellen bevatten zilveren of verzilverde onderdelen. Deze moet je natuurlijk regelmatig poetsen. Gebruik hiervoor alleen een echte zilverpoetsdoek. Keukenrol of tissues lijken zacht, maar kunnen toch krasjes achterlaten.

© 2019 - 2021 Bedeloorbellen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel