17 mei 2019

Wij hebben hele bijzondere bedels in onze collectie. Ze zijn namelijk gemaakt van échte bladeren. De geplukte bladeren worden eerst gedurende ongeveer 20 dagen in het water te weken gelegd. Vervolgens wordt heel voorzichtig al het blad tussen de nerfjes uit geborsteld en gepeuterd. Een bijzonder nauwkeurig klusje. De geraamtes van de bladeren worden vervolgens gedroogd. Na het drogen worden de mooiste bladeren geselecteerd. Dit is gemiddeld slechts 1 op de 10. De overigen zijn niet meer bruikbaar. Het geselecteerde blad krijgt een metalen coating. Daaroverheen wordt een plating aangebracht die de mooie kleur aan het blad geeft.

Het resultaat is echt schitterend om te zien. Je kijkt letterlijk door het blad heen, wat je extra goed kunt zien wanneer je ze in het licht houdt. Je zou verwachten dat de bedels heel teer en breekbaar zijn, maar dat is absoluut niet het geval. Als je ze laat vallen is er niets aan de hand. Ook zijn de bedels erg licht, dus je voelt ze niet aan je oren.

Elk blad is anders qua vorm en grootte, wat de unieke uitstraling alleen maar benadrukt. Natuurlijk zorgen we er wel altijd voor dat je twee bedels ontvangt die qua vorm en grootte vrijwel gelijk zijn. 

 

© 2019 - 2021 Bedeloorbellen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel